';
Food & Beverage / 2020
Food & Beverage / 2020
Comments
Share
Info_progetto

BERBERÈ COLONNE

Place  Milan
Year  2020
Client  Berberè
Status  Completed

Descrizione_progetto

The fourth Berberè Pizzeria inaugurated in Milan, in Corso di Porta Ticinese 1: it’s Berberè Colonne, a place in which you can find the first Mikkeller Bar in Italy, a brew firm founded in 2006 in Copenhagen.

Berberè Colonne, like the previous pizzerias with this brand, has got a site specific architectural design, realised by our Studio in collaboration with Comunicattive, who collaborated with us also for the realisation of the previous spaces.

The new pizzeria, located near the Colonne di San Lorenzo, hosts 90 covers (10 of these at the counter, in front of the 10 beer pumps), in a completely renovated environment arranged in two wide rooms.
The plaster has been removed to shed light on rough bricks, while the mustard color boiserie contributes to heath up the interiors. The warm colours of the wood used for the chairs and the counter, together with the rust colour cloth chosen for the benches along the walls, create a cosy and comfortable environment.
The open kitchen, another typical characteristic of the Berberè style, put the transparency of the pizza-making in the centre of attention.

A great importance is obviously given to the bar, summary of the contamination of the two brands in terms of design. The beer wall, typical for Mikkeller, is also important, with the big blackboard used to describe the beers suggested every day and the taps that appear directly from the wall.

The usual wall painting could not be missing, like in all the other Berberè spaces.
Visual artists TO/LET, who has already created the paintings in the other restaurants of the company, have realised a new work on two opposite walls of the new pizzeria in Milan. It represents a funny and ironic game between two little girls: one is hiding her face behind a plate with the image of a smiley emoji, the other one is looking with 3d spring lenses, recalling a dialogue of glances, between hiding and showing, interrupting and recreating the sight.

Designed by Arch. Giambattista Ghersi with Rizoma Architetture

Ph. © Bruno Gallizzi