';
Residential / 2011
Residential / 2011
Comments
Info_progetto

MONTEBELLOUNO

Place  Bologna
Year  2011
Client  Private
Status  Completed

Descrizione_progetto

This project was for the interior design of an apartment of around 200m² in the centre of Bologna. The apartment is part of period building built in the 1930s in the rationalist stile, it was a design of the engineer Carlo Mollino. It has been redesigned the whole interior including the communal spaces, centred around the impressive entrance constructed as a hexagonal form, and the private rooms and sleeping quarters, which have been redefined thanks to the opening of new doorways in the existing walls. The project includes modernist design elements integrated with the original décor of the house, and the whole house is united by a path of lights that connects the different spaces.