';
Residential / 2016
Residential / 2016
Comments
Info_progetto

TAG#2

Place  Bologna
Year  2016
Client  Private
Status  Completed

Descrizione_progetto

In the hilly suburbs of Bologna lies a large apartment building with a striking shape. One of the large apartments in the building, arranged over three floors, has been divided into two new living spaces calling for its complete renovation and redesigning. It involved removing the staircase and putting in its place a new floor made of steel and wood, as well as the complete redesigning of the heating and water systems and the electrics, which aside from being necessary for dividing the house in two, was also vital for improving energy efficiency. The two apartments are characterised by two large bow-windows around which the two day rooms have been created. On the 1st floor a suspended second ceiling, in a rectangular form, has been put in which unites the kitchen and the living room, creating an open space full of light. The sleeping quarters have been entirely reinvented. There is a new master bedroom, with a small bathroom in mosaic, a second double room and a main bathroom complete with a bath. On the 1st floor the space where the staircase used to be is now occupied by the kitchen which becomes the focus of the house, uniting the entrance with the living room. The design of the suspended ceiling, together with the elegant black stone flooring, creates a pathway from the entrance through to the living room.